El diputat Josep Llobet anuncia a Masquefa l'imminent inici de les obres per millorar la carretera B-224z a Can Parellada

aMasquefa.com
16/02/2012

Comparteix
Visita dels diputats a Masquefa

El vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet, ha anunciat avui a Masquefa l'inici de les obres de millora d'un tram de la carretera B-224z per “a finals del mes de febrer o inicis de març”, actuació que ha emmarcat en la prioritat que té la seguretat viària per a l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, de la qual n'és responsable. Llobet ha lliurat a l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, el projecte per millorar aquesta carretera.

El vicepresident tercer ha destacat la seva voluntat política de “fer territori, de parlar amb els alcaldes i alcaldesses per concretar sobre el terreny els aspectes de la seguretat viària”. També ha anunciat altres actuacions a Masquefa en l'àmbit del Pla de Mobilitat que està redactant la Diputació, d'acord i en coordinació tècnica amb l'Ajuntament.

Per la seva banda, l'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, ha mostrat la seva satisfacció per “la celeritat amb la que el diputat Llobet ha atès aquesta demanda, que és una vella reivindicació”. “Es tracta -ha dit l'alcalde- d'un punt de la carretera al seu pas per Can Parellada on, a una banda, hi ha habitatges, i, a l’altra banda, comerços i serveis” i, per tant, “cal garantir la seguretat viària”.

Les obres de millora del tram comprès entre els punts quilomètrics 17,6 i 17,820, tindran tres objectius: moderar la velocitat dels vehicles, crear itineraris segurs pels vianants i crear portes d'entrada en aquest tram de manera que els conductors el percebin com a urbà i moderin la velocitat.

Amb aquests objectius s'instal·laran tres tipus d'elements. En primer lloc, passos de vianants en tots els punts que creuin la carretera i que formin part dels possibles itineraris de vianants per accedir als equipaments. En segon lloc, es proposa la creació 'd'orelles', o ampliació de les voreres en els punts on s'ubiquin els passos de vianants, que permetin una major visibilitat, per part de vianants i de conductors, millorant la seguretat en el moment de creuar la carretera. En tercer lloc també es proposa la instal·lació de coixins berlinesos propers als passos de vianants, per tal de moderar la velocitat d'entrada dels vehicles en aquest tram.

El cost de les obres, que assumeix íntegrament la Diputació de Barcelona, és de 21.101,10 euros.

MÉS IMATGES

Visita dels diputats a Masquefa