aMasquefa

Regalos Originales   
Pàgina principal >> Cultura >> Curs pràctic de clínica de rèptils per a estudiants i llicenciats en veterinària

Curs pràctic de clínica de rèptils per a estudiants i llicenciats en veterinària

C.R.A.R.C.
28/05/2008

Comparteix

 

El CRARC organitza un any més el curs pràctic de clínica en rèptils. Aquesta és la onzena edició.
El curs pretén formar als professionals de la veterinària, en el tractament d’una fauna cada cop més estesa com animal mascota, els rèptils.
En el transcurs del sis dies que dura l’estada al CRARC, podran copsar gran part de les problemàtiques sanitàries que afecten aquest tipus de fauna.
S’impartiran de forma clara i alhora en profunditat, coneixements teòrics (3 hores diàries), i pràctiques (5 hores cada dia). Tots els temes treballats tindran relació amb la clínica d’animals exòtics i el centre de recuperació de fauna herpetològica.
 
Així doncs, algunes de les temàtiques que es desenvoluparan duran el curs seran:  l’alimentació de rèptils en captivitat, reproducció, fisiologia, anatomia, tècniques de diagnòstic (parasitologia, coprològics, anàlisis d’orina, hematologia, microbiologia, citologia), tractaments, anestesia, cirurgia, necropsies, etologia, legislació, investigació, presa de mostres, biometria i maneig de dades.  
També s’impartiran coneixements dirigits a la millora dels mètodes diagnòstics i de tractaments, com ara la cirurgia abdominal en sauris, esofagostomia, celiotomia en quelonis, o biòpsies de fetge i ronyó en saures.
Els períodes escollits enguany per a la realització del curs són: del 21 al 26 de juliol, i del 25 al 30 d’agost. Com en totes les edicions, el número màxim de participants al curs per període és de 5 alumnes.
Per a més informació sobre els aspectes organitzatius, inscripcions o consulta de preus, no dubteu en trucar o escriure un correu electrònic.

[ Fer comentari ]

Guillem
12/06/2008
16:03

jo tenia una Agama. que es un tipus de reptil de l'africa i fa que el tinc 1 any. I ahir sem va mori. Vui saber de que sa mort. Tenia una taca marro a la part de la panxa i al coll. Quin tipus de malaltia podria ser?

CRARC
16/06/2008
16:32

Hola Guillem, així per correu electrònic i sense veure l'animal, és una mica agoserat dir de que ha mort. El millor que podries fer és trucar i parlar amb el veterinari del CRARC.

10/08/2008
22:41

Voldria que em diguessiu, si és possible, si els vidriols i les bívies és consideren perilloses per les persones, vaja que si la seva mossegada és verinosa, l'altre nit mentre dormia (alt empordà) em vaig despertar de sobte per un petit pessic al dit de la ma i al obrir els ulls vaig veure ja que al costat d'aquesta hi havia un rèptil que no vaig saber amb seguretat si era un vidriol o una bívia. Us agrairia que em contestessiu. Gràcies

en CRARC a les 13:25 del dia 14/08/2008 ha replicat...
Perdona el retard, però en període estival les coses sempre van a un altre ritme. No pateixis, ni el vidriol ni la bívia són rèptils verinosos. Son insectívos i inofensius. Be com ja deus saber són uns llangardaixos sense potes o amb potes molt curtes. Sovint la gent els confon amb serps, però res més llunys de la realitat. Si tens alguna foto de l'animal la pots enviar per e-mail i la podem identificar perfectament. Gràcies
gerard
01/09/2008
23:03

hola! he trobat una tortuga de terra i la vull cuidar però no se benbe de quina mena es. Ens pensem que pot ser hermani. Si t'envio una foto m'ho pots dir? Gràcies

en CRARC a les 17:06 del dia 03/09/2008 ha replicat...
Hola Gerard, cap problema si ens envies una foto de closca, per sota i per sobre, la podem identificar, i dir-te que és el millor per a ella
hugo
02/09/2008
22:31

hola!! Volia formular una questió, m'agradaria saber si es posible que m'informesiu concretament sobre el tipus de estudis o grau superior que haig de tenir cursat per poder treballar en un centre com el vostre o a poder ser amb la vostra compañia jeje. Desde petit e tingut moltisims reptils y amfibis exotics y mapasionen y se tot sobre ells. Bueno gracies y espero impacientment la resposta.

en CRARC a les 17:11 del dia 03/09/2008 ha replicat...
Hola Hugo, mira tot tipus de preparació és bona per treballar en el cap de la conservacció i gestió de fauna, per exemple, els estudis de biologia, veterinària, gestió medi ambiental, auxiliar tècnic veterinari, i preparació amb tot tipus de cursos sobre manipulació, legislació o conservació de fauna. També és molt important l'experiencia adquirida amb els anys, cal ser sovint autodidacte. Gracies pel teu interès
Janina
06/01/2009
02:56

Hola, M'agradaria saber què s'ha d'estudiar per ser auxiliar tècnic veterinari? tots són cursos de pagament, els quals et donen un títol poc reconegut, o existeix alguna manera més oficial de cursar aquests estudis?? Estic molt interessada en estudiar-ho però només trobo cursets d'aquests i no sé pas si serveiexen per alguna cosa i de ser així, quin és el millor?? Moltes gràcies i felicitats per la vostra tasca diària. Janina

Bea
10/01/2009
13:45

Hola! Soc de Valencia. Tinc uns amics que han comprat una tortuga mediterranea en una tenda d'animals (els van dir que era una tortuga Rusa) i ara els han dit que es una especie que no es por tenir a casa, que no es comercialitza. Estan preocupats perque no saven que fer. El que volen saber es si n'hi ha alguna manera de quedar-se amb la tortuga, on tenen que anar en tal cas i, si no fos posible, que tenen que fer amb la tortuga i sobretot amb el de la tenda d'animals, que ja li val.... Gracies.

en CRARC a les 08:48 del dia 11/01/2009 ha replicat...
Hola Bea, el cas que ens expliques si es donés a Catalunya, seria del tot denunciable. La botiga seria investigada, denunciada i multada. La llei de protecció dels animals a Catalunya és molt clara al respecte. Tanmateix a València, desconeixem el grau d'aplicació de les normatives autonòmiques, estatals o internacionals de comerc de fauna salvatge. El millor seria que t'informessis en les oficines de la Conselleria. En cas de no ser possible la seva tinença, sempre la poden donar a un centre.
CRARC
10/01/2009
16:07

Hola Janina. Els cursos d'auxilar tècnic veterinari estan reconeguts per la LOGSE. Els imparteixen centres d'estudis privats, o sigui de pagament. Els temaris varien segons el centre que triïs, però tots solen ser molt bàsics. La titulació que donen és un diploma expedit pel propi centre. Com a pioners a Catalunya ens consten el CIM i l'IDEA. Cal que tinguis present que l'aux veterinari es peça clau de moltes clíniques, però que la seva tasca no solsament es limita al contacte amb animals

Janina
14/01/2009
12:49

Moltes gràcies per la vostra ajuda però necessitaria un xic més d'informació :-) M'he posat en contacte amb el departament d'ensenyament i em diuen que els títols otorgats per centres privats no es poden homologar perquè no son estudis oficials, com ho vàreu fer vosaltres?? em costa de creure que un mòn tan extens com és el dels animals hi hagi tan pocs estudis i tan poca informació al respecte, porto mes d'1 mes sol.licitant informació a tort i dret i no hi ha maneres!! Moltes gràcies!!

CRARC
14/01/2009
17:20

Hola Janina, tal i com t'han informat al departament d'ensenyament, els títols d'ATV no estan reconeguts com a una diplomatura oficial. Simplement els centres que els imparteixen entreguen un diploma (privat) a cada alumne. Si estàs interessada en un títol reconegut oficialment i que sigui proper al "treball" amb animals hauràs de recórrer a la llicenciatura de veterinària o be a la de biologia.

Janina
19/08/2018
04:14

Hola, Fa uns quants anys vaig realitzar amb vosaltres el curs de manipulació de rèptils, el qual em va ser molt útil. Actualment estic buscant on poder fer un curs sobre tortugues de terra. Un curs on expliquin detalladament la seva alimentació i el seu mantenimient. Vosaltres no en feu? no us interessaria la idea? fariem un gran favor a totes aquestes pobres tortugues que només els donen enciam i tomàquet. Moltes gràcies per avançat!

[ Fer comentari ]

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 
DlDmDcDjDvDsDg
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30010203040506

Activitats recomanades:



acpg





  Un producte de:

www.aMartorell.com