aMasquefa

Regalos Originales   
Pàgina principal >> General >> El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa posa en marxa un Pla de Re...

El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa posa en marxa un Pla de Reindustrialització per a la Catalunya Central

aMasquefa.com
19/04/2010

Comparteix

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha presentant avui al Bages les principals actuacions del Pla de Reindustrialització per a la Catalunya Central, que compta amb una dotació de 9,4 milions d’euros i que incidirà especialment en la reacitvació del teixit industrial. El conseller Huguet ha presentat aquesta iniciativa en el marc d’una visita a les empreses Mapro, Sistemas de Ensayo i Raymond Tecniacero, de Sant Fruitós del Bages.

Aquest Pla és fruit de la voluntat d’afrontar l’important impacte de la crisi i la profunda transformació del teixit industrial a les comarques de la Catalunya Central, amb taxes d’atur per sobre de la mitjana de Catalunya (especialment a l’Anoia, al Bages i a Osona). És per això, que el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa ha acordat intensificar i prioritzar la política industrial que està duent a terme en aquestes comarques.

Objectius i línies de treball del Pla

El pla contempla dos nivells d’actuació. Per una banda, donarà suport a les necessitats immediates (finançament i ajuts per a la reactivació de la inversió industrial) i per altra banda, donarà suport i incentivarà el canvi de model de negoci que necessiten la major part de les empreses industrials de la Catalunya Central, a través de les eines d’innovació i d’internacionalització.

El pla preveu les següents línies de treball, algunes de les quals ja estan en marxa:

1.- Desplegament territorial del PNRI: impuls de les infraestructures científico-tecnològiques clau per a les indústries del territori. En aquest sentit, s’està elaborant un document d’Estratègia per al sistema d’innovació de la Catalunya Central, que preveu l’assignació d’una especialització i d’un rol en la focalització nacional a algunes de les infraestructures científico-tecnològiques d’aquestes comarques en el marc del Pla de Recerca i Innovació (PRI) 2010-2013: la Universitat de Vic, el Centre Tecnològic de Manresa, el Centre Tecnològic Forestal de Solsona, i els Centres Tecnològics AIICA i FITEX-Physic d’Igualada. A més a més, diverses d’aquestes noves infraestructures compten amb importants aportacions del DIUE per al finançament dels seus projectes d’inversions (nou edifici del CTM al Parc Tecnològic de la Catalunya Central, nou edifici de l’Escola Universitària d’Igualada, nous equipaments a la Universitat de Vic).

2.- Fons per a la reindustrialització: ACC1Ó ha destinat 9.375.000 euros provinents del fons per a la Reindustrialització del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç a inversions en municipis d’industrialització prioritària de la Catalunya Central.

D’aquests recursos, gairebé 8,4 milions d’euros provenen directament del fons de reindustrialització i un milió d’euros més d’esmenes als Pressupostos de l’Estat. Aquestes dotacions tindran un efecte arrossegador de 76 milions d’euros en inversions empresarials, que permetran crear un total de 470 nous llocs de treball i contribuiran al manteniment de 125 llocs de treball addicionals. Així mateix, contribuiran a millorar la competitivitat de les empreses locals i a potenciar l’atractivitat i el posicionament del territori per a la captació de futurs projectes d’inversió.


Municipis subvencionats pel programa de Reindustrialització a les comarques centrals:

  • Ajuntament de Vilanova de Camí


Edifici de gestió dels 4 polígons industrials de la Conca d’Òdena, en els municipis de Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt i Òdena. El nou centre de serveis també concentrarà empreses de serveis per les empreses i treballadors dels esmentats polígons.

1.916.580,00
 

  •  Ajuntament d'Avinyó: Polígon Industrial el Punsic


Obres de reorganització, asfaltat i adequació de les voreres del Polígon Industrial El Punsic.

255.000,00
 

  •  Ajuntament de Masquefa: Polígon Clot del Xarel·lo


Es contemplen tres actuacions:
- Obres d’urbanització i infraestructura de sanejament, dipòsit d’aigua pel subministrament a les indústries instal·lades al polígon i electrificació del nou polígon industrial Clot de Xarel·lo a Masquefa
- Adaptació de l’accés al Polígon Industrial La Pedrosa
- Adaptació del local del Centre Tecnològic Comunitari destinat a dinamització empresarial.

2.200.000,00
 

  •  Consell Comarcal de l’Anoia (Castellolí)


Urbanització de la parcel.la que ha d’acollir l’edifici del centre de formació Campus del Motor

1.000.000,00

  • Ajuntament de Santpedor: Polígon Santa Anna I



Obres de millora de l’accés al Polígon Santa Anna I per connectar un nou sector industrial en desenvolupament.


318.190,00
 

  •  Ajuntament de Sallent Sector d’Activitats Econòmiques El Pla de la Sala



Millores en la urbanització dels vials interns dels polígons industrials Berenguer, l’Illa, Pla de Mas i Pla de Manyanes.

525.000,00
 

  • Ajuntament de Rajadell Polígon Pla del Forn/Pla de Miralles



Obres d’urbanització i infraestructura de sanejament, escomesa de subministraments, enllumenats i senyalització.

2.200.000,00

 

  • Ajuntament de Cercs


Rehabilitació d’una antiga àrea d’explotació minera com a districte industrial estratègic per la instal·lació d’empreses al municipi de Cercs. Obres d’urbanització i subministraments: vial d’accés, sanejament d’aigües pluvials i residuals, subministrament d’aigua potable i d’energia elèctrica.

960.230,00

 

A més d’aquests municipis, les següents empreses amb projectes a les comarques centrals també han estat beneficiàries del programa d’ajuts per actuacions de Reindustrialització del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç per l’any 2010: Cotton High Tech (Balsareny), Engranajes Especiales (Sant Joan de Vilatorrada) Mecaplast (La Pobla de Claramunt) i BTL.

En aquesta línia, es treballarà coordinadament per continuar aconseguint noves aportacions de recursos procedents d’aquests fons estatals, tant per a infraestructures com per a empreses.

Així mateix, a través d’ACC1Ó, també s’intensificaran els esforços per a consolidar noves implantacions industrials al territori, tal com ja s’ha aconseguit amb la implantació del centre logístic de la cooperativa de material cultural catalana ABACUS, a Vilanova del Camí, ja en funcionament; la implantació del centre logístic de l’empresa de supermercats alemanya ALDI, a Masquefa, actualment en construcció amb la previsió de que generi 250 llocs de treball; i la implantació del centre productiu de l’empresa metal·lúrgica india JINDAL, a Cercs, compromesa per el 2011 i que generarà més de 40 llocs de treball directes.

3.- Suport econòmic a la indústria: Per altra banda, a través de la Secretaria d’Indústria i Empresa, s’estan posant en marxa diverses convocatòries de suport econòmic a les indústries, que comptaran amb la priorització dels projectes presentats des de les comarques de la Catalunya Central: programa de Reactivació de la inversió industrial; programa de Recuperació de l’activitat productiva i promoció de la producció industrial; i programa Transformació estructural de sectors estratègics. Aquestes línies estan dotades amb 20 milions d’euros en incentius directes i 80 milions d’euros en finançament (préstecs) per a les inversions de les empreses.

Només en la línia de Reactivació de la inversió industrial, ja hi ha 147 projectes de la Catalunya Central per al 2010. A llarg de l’any 2009, s’ha invertit 4.968.536,78 euros, amb les diferents línies de suport, en 36 empreses de la Catalunya Central, prioritzant i incentivant la millora de la productivitat, el sector de components d’automoció i el finançament de les inversions de les pimes.

Per últim, a través d’Avançsa, —societat de participacions per a l’impuls industrial del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa— es continuen avaluant projectes d’inversió d’empreses del territori, amb la finalitat de tancar operacions de finançament amb la participació en el seu accionariat, a través de la participació temporal en el seu accionariat, tal com ja s’ha fet a Mapro Sistemas de Ensayo SL, de Sant Fruitós del Bages, amb un aportació d’1.000.000 d’euros, el 24,97% del capital social, i a Compact Habit SL, de Cardona, amb una ampliació de capital de 700.000 euros, equivalent al 14% del capital social.

Operativa del Pla

El Pla de Reindustrialització serà coordinat pels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, amb el suport de la Secretaria d’Indústria i Empresa.

Les actuacions a finançar amb aquest Pla de Reindustrialització hauran d’adequar-se a l’Estratègia per al sistema d’innovació territorial a la Catalunya Central, que és el marc general que ha d’orientar, a mig i llarg termini, la transformació del teixit industrial d’aquestes comarques. Finalment, una de les estratègies importants del Pla, serà potenciar la captació de fons per a la reindustrialització procedents del govern de l’Estat.

Font. www.gencat.cat

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102

Activitats recomanades:



acpg





  Un producte de:

www.aMartorell.com