aMasquefa

Regalos Originales   
Pàgina principal >> General >> El CTC es presenta als premis d'accessibilitat 'Romper Barreras'; participa e...

El CTC es presenta als premis d'accessibilitat 'Romper Barreras'; participa en el vídeo!

aMasquefa.com
10/05/2010

Comparteix
ctc

El Centre Tecnològic Comunitari es presenta als Premios Romper Barreras, una iniciativa de les empreses Toshiba i BJ Adaptacions que guardona projectes creatius d’arreu de l’estat espanyol que apostin decididament per la tecnologia coma eina per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Tot el CTC està adaptat perquè les persones amb discapacitat puguin usar-ne tots els serveis i ho facin conjuntament amb la resta d’usuaris, fet que afavoreix la seva integració. A més, el centre tecnològic disposa d’un espai, que és pioner a Catalunya, amb material tecnològic d’última generació adaptat per a persones amb qualsevol discapacitat, ja sigui física, psíquica o sensorial.

Crida a la participació
Per poder optar als Premios Romper Barreras el CTC presentarà una memòria on recull tot el projecte i l’activitat que s’hi duu a terme. Al mateix temps elaborarà també un vídeo per al jurat del concurs. En una primera part el vídeo el protagonitza una usuària del centre que, mitjançant el llenguatge dels signes, explica els diversos serveis que ofereix i com aquests són accessibles per a les persones amb discapacitat.

Per a la segona part del vídeo l’Ajuntament fa una crida a la participació dels vilatans i vialatanes, entitats i empreses. Aquesta segona part constarà d’un muntatge on els participants voluntaris transmetran, mitjançant diverses escenificacions, el missatge que el CTC és un centre accessible on les persones amb discapacitat poden usar els mateixos serveis que la resta d’usuaris i de manera conjunta.

Les persones, entitats i empreses interessades a protagonitzar les diverses escenes que es filmaran poden demanar més informació i apuntar-s’hi a Masquef@ula del CTC (Av. Catalunya, 58-62). S’hi poden personar de dilluns a divendres al matí i a la tarda (de 9 a 1 i de 5 a 8) i els dissabtes al matí (de 9 a 1). També es pot trucar al 93 772 58 23.

Les filmacions començaran la setmana del 10 de maig i s’allargaran fins a la tercera setmana del mes.

Si el jurat del concurs dóna llum verd a la proposta masquefina el vídeo del CTC es penjarà a la web dels Premios Romper Barreras (www.premiosromperbarreras.es), on s’iniciarà aleshores una votació popular on line que acabarà elegint el guanyador.

El CTC, exemple d’accessibilitat
Des que va iniciar la seva activitat el Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa s’ha convertit en un referent per a les institucions i entitats que treballen amb el col•lectiu de persones amb discapacitat, ja que hi han vist un exemple de centre totalment accessible. Moltes d’aquestes entitats han volgut conèixer les nombroses i pioneres eines TIC adaptades i algunes d’elles hi fan sessions periòdicament.

El CTC ha estat expressament ideat per a garantir l’accessibilitat de les persones amb discapacitat tant a nivell constructiu com funcional, de mobiliari o d’equipaments.

Així, per exemple, el centre no té cap barrera arquitectònica, ha estat ideat perquè tot estigui a una alçada accessible per a persones que van en cadira de rodes i disposa també de mapes en relleu i “braille” en totes les entrades, entre altres elements.

A més, a la sala d’actes s’hi ha habilitat un sistema d’anella magnètica perquè les persones amb deficiència auditiva puguin seguir les explicacions amb el seu audifon.

Al CTC s’hi ha instal·lat ordinadors amb pantalles augmentatives per a persones amb deficiències visuals i aparells amb software especial. Els usuaris també poden disposar de teclats adaptats al llenguatge braille i de ratolins per a persones amb problemes de mobilitat a les mans.

D’entre el material tecnològic adaptat destaquen:

. SmartNaV4: es tracta d’un dispositiu senyalitzador facial amb les mateixes funcions que un “mouse” convencional però que permet controlar el punter simplement movent el cap, sense necessitat d’utilitzar les mans.

. Teclat bigkeys LX: és un teclat simplificat de tecles grans especialment útil per a les persones amb dificultats de mobilitat, tremolor a la mà o dislèxia.

. Cobertor per bigkeys LX: cobertor transparent per a teclat bigkey LX que facilita la pulsació de les tecles i evita pulsacions involuntàries.

. “Mouse” USB amb botons adaptats: té els botons dret i esquerre adaptats per ser activats mitjançant un commutador doble o dos commutadors. Els botons del ratolí són accessibles directament o a través d’un commutador extern.

. TrackBall n-ABLER: ratolí format per un trackball i botons de funció (clic dret, clic, doble clic, bloqueig de l’arrossegament i bloqueig de l’eix) que es controla amb el moviment de les mans o dits, reduint l’esforç en canelles i colzes gràcies a la simetria del seu disseny i l’ampli espai per donar suport a la mà.

. Braç articulat: suport articulat en tres punts amb un pom de bloqueig de grans dimensions. S’usa per a subjectar commutadors i safates en una cadira de rodes o una taula, per exemple.

. Teclat PS2 amb cobertor metàl·lic: teclat estàndard amb cobertor metàl•lic que facilita la pulsació de les tecles evitant pulsacions involuntàries. El cobertor permet una major precisió a l’hora de prémer una tecla evitant, així, la pulsació de dues tecles a la vegada o triar una tecla no desitjada.

. Ratolí controlat amb el mentó: dispositiu de tipus “joystick” amb les mateixes funcions que un ratolí convencional especialment pensat per ser usat amb el mentó.

. The Grid: es tracta d’un programari que converteix l’ordinador en un comunicador dinàmic per a usuaris de comunicació alternativa, permetent la interacció per mitjà de diversos dispositius (commutadors, pantalla tàctil, ratolí de cap...).

. Línia Braille Eco Plus 80: és un dispositiu que funciona mitjançant un mecanisme electromecànic que té com a funció principal representar en sistema Braille els textos que apareixen en la pantalla de l’ordinador.

. Explorador Jaws 9.0 Professional: és un programa informàtic que permet a les persones amb discapacitat visual accedir al contingut de les pàgines d’Internet. Aquesta eina s’encarrega de llegir la pàgina, fent referència a títols, continguts, llistes, taules, inclosa la descripció d’imatges i gràfics, en aquelles pàgines que gaudeixen de total accessibilitat en el seu desenvolupament i edició.

.Zoomtext Xtra 9.1: ofereix innovadores funcions d’ampliació i de lectura que permeten als usuaris amb dèficit de visió veure, escoltar i utilitzar el seu ordinador amb una major comoditat i productivitat.

Font: www.masquefa.cat
 

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102

Activitats recomanades:



acpg





  Un producte de:

www.aMartorell.com