aMasquefa

Regalos Originales   
Pàgina principal >> Política >> La Masquefa que volem. Programa electoral de ICV-EUiA-EPM

La Masquefa que volem. Programa electoral de ICV-EUiA-EPM

aMasquefa.com
19/05/2011

Comparteix
Masquefa

Finances i administració
Creiem que cal un ajuntament amb uns comptes clars, que no malgasti, que vigili la despesa i prioritzi les seves actuacions en funció de les necessitats més peremptòries de la gent. L’Ajuntament ha d’explicar permanentment a la ciutadania com i de on s’ingressen els seus diners, com i en què es gasten. També ha de donar informació detallada del seu endeutament.

En les taxes i altres preus públics municipals s’aplicarà una tarifació social per tal que les persones i les famílies amb menys recursos hagin de pagar menys o res.
Volem un Ajuntament amb una gestió del tot transparent, participativa i plural, que expliqui bé tot el que fa i que la seva informació no estigui basada en la propaganda.

Cal establir un diàleg permanent amb la gent i les associacions del poble de La Beguda i mirar de trobar solucions als seus problemes i a les seves reivindicacions.


Salud i assistència social
Una de les nostres màximes prioritats és la posada en funcionament d’una residencia per a gent gran, situada en un lloc cèntric del poble, que sigui de titularitat i gestió pública i amb uns preus assequibles per a totes les persones. Promourem la instal•lació d’altres residencies de gent gran, creant les condicions necessàries i donant facilitats per tal que això sigui possible, sobretot les que siguin d’iniciatives o d’institucions socials no lucratives.

Vetllarem per tal que el nou ambulatori sigui una realitat ben aviat i no es torni a retardar la seva construcció i reclamarem que tingui servei mèdic les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana.

Es millorarà l’assistència social per tal que sigui més activa, que surti al carrer, sàpiga trobar totes les necessitats assistencials i arribi a totes les persones que ho necessitin. Reclamarem als governs de la Generalitat i al de l’Estat que es compleixi tot el que preveuen la Llei de la Dependència i la Llei de Serveis Socials.
Treballarem per tal que hi hagi un Casal d’Avis digne i en condicions.


Ensenyament
Cal vetllar per tenir un ensenyament de qualitat i cal procurar la implicació activa de l’Ajuntament i del conjunt de la ciutadania amb les escoles. S’hauria de col•laborar amb les escoles i amb les amb les associacions de pares i mares per tal que tots els nois i noies puguin conèixer el llegat cultural, històric i natural de Masquefa. A Masquefa també hi viuen famílies arribades d’arreu del món, amb cultures i llengües diferents i amb nois i noies que van a l’escola, creiem que serià bo que tots els nois i noies que ho desitgin puguin aprendre la llengua, la cultura i la història dels llocs d’origen d’aquestes famílies, ja sigui en horari escolar o extraescolar, tots podem aprendre dels altres.

Procurarem que es creïn totes les places necessàries d’escola bressol per tal que cap nen es quedi sense lloc.


Urbanisme
Promourem la construcció d’habitatges socials i d’habitatges amb lloguers assequibles. Crearem una borsa pública de lloguers d’habitatges. Es crearà una oficina d’assessorament i ajuda per a la rehabilitació d’habitatges vells.

S’aniran rehabilitant els espais públics més malmesos i es farà una reparació més continuada de totes les voreres de Masquefa i quan calgui remoure els impediments que impedeixin passar-hi bé. Es treballarà per tal que s’acabin d’urbanitzar tots els barris, sobretot els del Maset i Can Valls que és on està tot més endarrerit.

Vetllarem per tal que el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) es redacti escoltant a totes les persones i amb el màxim de transparència i participació ciutadana, que prevegi bé tots els equipaments i zones verdes necessaris, que contempli un creixement harmònic i sostenible del municipi i sigui respectuós amb el territori, el medi ambient i la natura.


Medi ambient
Cal un ajuntament que no embruti el territori i faci una gestió respectuosa amb el medi ambient i la natura. Cal protegir bé l’entorn i reduir tota mena de contaminacions.
Es farà una gestió dels espais verds més acurada, amb criteris de xerojardineria (una jardineria amb poca aigua, més sostenible i adequada al clima) prioritzant les especies autòctones. Es faran més espais verds i es plantaran més arbres en totes les zones del poble. Es netejarà el Turó, es condicionaran els seus caminets i es respectarà l’espai com a zona verda natural i emblemàtica de Masquefa.

S’activarà el desenvolupament de l’Agenda 21, el pla per aconseguir una plena integració de la dimensió ambiental en tots els camps de l'activitat humana i avançar cap un desenvolupament sostenible, la millora del medi ambient i la qualitat de vida de les persones.

Realitzarem campanyes de minimització, reaprofitament i gestió correcta dels residus i es mirarà d’aconseguir que la seva gestió sigui més correcta. Es faran descomptes al rebut de la recollida de residus a les persones que facin a casa compost dels residus orgànics.
 

Cultura
La cultura no ha de ser només entreteniment, la cultura ha de ser creativa, critica, un mitjà de reflexió, de participació, de diàleg i de relació social. Crearem el Consell de Cultura i de les Arts com un espai de diàleg, debat, reflexió, anàlisi, avaluació, proposta i decisió de la política cultural de Masquefa, amb la participació de les associacions i grups de cultura, creadors culturals i usuaris de serveis i activitats culturals. S'elaborarà un Pla d'Acció Cultural, de manera participativa i que respongui a les aspiracions culturals de la gent de Masquefa.

Cal millorar la informació i la difusió sobre totes les activitats culturals i les festes que es fan a Masquefa i cal aconseguir-hi una major implicació i participació de la ciutadania.

Es farà un pla integral per a recollir i difondre la història, el llegat cultural, les tradicions i costums de Masquefa i també el coneixement de la seva geografia i el sistema natural.

Es procurarà que les festes majors i altres festes populars de Masquefa s’organitzin a través d’un procés participatiu i de debat i que juntament amb els elements tradicionals i emblemàtics imprescindibles també hi hagi actes innovadors i activitats per a tots els segments de la població, infants, joves, adults, i així responguin a les diverses inquietuds i aspiracions.

Es recolzarà a les diverses associacions, grups i entitats de Masquefa. Es promourà el diàleg, el debat, el coneixement i la col•laboració entre l’Ajuntament i les diverses entitats i entre elles. Regularem el suport a les entitats sobretot amb convenis i acords. La subvenció serà l'excepció. Els processos pels convenis i d'adjudicació de suports econòmics a les entitats, grups i creadors/es es faran amb transparència, avaluant la qualitat, participació, interès social o cultural i amb criteris democràtics.
Es farà un pla per recuperar i donar a conèixer la memòria històrica i democràtica de Masquefa. Es reconeixerà, dignificarà i honorarà el record i la memòria de les persones de Masquefa que van morir, van estar empresonades o perseguides a causa de la guerra, del franquisme i de la lluita per la democràcia, i s’impulsarà, d’acord amb els afectats i familiars, un memorial en record i honor seu.


Treball i activitat econòmica
Es donarà suport a les iniciatives locals d’economia verda i als projectes empresarials innovadors, als que generin ocupació i als que afavoreixin l’ocupació de qualitat, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social. Impulsarem la utilització de les clàusules socials en les licitacions públiques obligant què es contractin persones registrades com a aturades a les Oficines de Treball.

El comerç dóna vida i ocupació al poble. Per això creiem que cal donar suport al petit comerç. Cal ajudar al comerç perquè es pugui adaptar a les noves necessitats i s’impulsarà la formació i l’associacionisme comercial. Es promourà el comerç de Masquefa i els productes de proximitat, ecològics i de comerç just. Vetllarem també pels drets dels consumidors i els dels treballadors del sector.


Joventut
Les polítiques de Joventut de l’Ajuntament han de ser polítiques transversals, cada regidoria, cada Àrea, haurien de tenir en compte en les seves actuacions aquest gran sector de la població. Proposem la creació del Consell de la Joventut, un consell representatiu de tots els joves i dels seus grups, a través del qual es podrien canalitzar totes les seves inquietuds i les seves necessitats.


L’Esport
La promoció de l’esport i la planificació i gestió de les activitats i equipaments esportius municipals s’hauria de fer amb la participació i la corresponsabilitat dels diversos grups i associacions d’esports de Masquefa i de la gent que els practica. L’Ajuntament ha de procurar que les persones de qualsevol edat puguin practicar l’esport i d’altres activitats físiques. Caldria habilitar espais a cada zona i barri per a la practica lliure del joc esportiu, sobretot per als nois i noies. Per a la gent que fa caminades cal tenir els camins nets, en bones condicions i ben assenyalats.
Ningú pot retallar les teves idees!


Programa electoral de ICV-EUiA-EPM a Masquefa
 


Font: ICV-EUiA-EPM Masquefa

MÉS IMATGES

Masquefa
Masquefa

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Juliol2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304

Activitats recomanades:acpg

  Un producte de:

www.aMartorell.com