La “Petita” Joëlette del Club Excursionista Anoia pujarà al cim del Penyagolosa, al País Valencià, amb la Asociación RETT Castellón

 
18/10/2018

L’equip de persones format al Club Excursionista Anoia que s’encarreguen habitualment de portar la cadira Joëlette a la muntanya, es traslladaran el proper dissabte dia 20 d’octubre a la població de Vistabella del Maestrat a la comarca de l’Alcalatén, dins la província de Castelló, per col·laborar amb la Asociación RETT Castellón i complir el somni de les seves famílies en pujar al cim del Penyagolosa. Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte RETTando el Peñagolosa, realitzat per l’associació castellonenca i amb el que s’ha comptat amb el club masquefí per a complir el seu objectiu.

La Síndrome de RETT és una patologia del desenvolupament neurològic de causa genètica que afecta principalment a les nenes. Considerada una malaltia rara, de vegades es confon amb autisme o paràlisi cerebral. L’efecte degeneratiu s’inicia durant els primers mesos de vida i poc a poc es va perdent la mobilitat. Aquesta infermetat deu el seu nom a un doctor austríac anomenat Andreas Rett el qual, a l’any 1966, va desciure uns casos per primera vegada (més informació a https://www.webconsultas.com/salud-al-dia/sindrome-de-rett/sindrome-de-rett-7126)

El cim del Penyagolosa és el més alt de la província de Castelló amb 1813 metres d’altura i el segon de la Comunitat Valenciana, superat només pels 1837 metres del Cerro Calderón, localitzat al Rincón de Ademuz a la Sierra de Javalambre.

La Petita FB, la cadira Joëlette cedida per l’Associació ALMA al Club Excursionista Anoia, resta preparada per a qualsevol tipus de sortida a la muntanya, ja que el grup excursionista l’ha estat modificant i equipant per a salvar millor els obstacles que es puguin arribar a trobar a la muntanya i fer-la més còmoda i segura pels seus passatgers.

S’espera que en un futur la Asociación RETT Castellón pugui visitar la vila de Masquefa i, qui sap? potser realitzar un cim de la nostra geografia.