L’alpinista Sergi Mingote i el Club Excursionista Anoia reuneixen una seixantena de persones durant la presentació del documental “72 dies al límit”

 
06/02/2019

El Club Excursionista Anoia, dins del programa disCAPACITATS A LA MUNTANYA, presentà dissabte passat el documental “72 dies al límit” on l’alpinista de Parets del Vallès Sergi Mingote n’és el protagonista.

Amb una sala d’actes que es mantenir atenta en tot moment, Mingote presentà el seu projecte 3x2x8000 SOLIDARY PROJECT amb el que intentarà realitzar sis cims de més de 8000 metres d’altura, els més alts del planeta, en el plaç de temps d’un any i sense ajuda d’oxigen. Si aconseguís la gesta entraria a formar part del Llibre Guinness dels Records.

El documental “72 dies al límit” és un extens resum dels tres cims ja aconseguits per l’alpinista; el Broad Peak (8047m), el K2 (8611m) i el Manaslu (8156m). Però el fet de que el Club Excursionista Anoia portés a Sergi Mongote a Masquefa no era només degut a l’activitat alpinística que els uneix, sino la relació solidària vers les persones amb algun tipus de “discapacitat” que relaciona el Programa disCAPACITATS A LA MUNTANYA, que lidera l’entitat masquefina i que apropa la muntanya a les persones amb diversitat funcional utilitzant una cadira Joëlette, amb el projecte de Mingote 3x2x8000 SOLIDARY PROJECT, lligant cada un dels seus cims amb una entitat o acció solidària.

L’acte s’iniciava amb una presentació del convidat amb paraules de Jordi Sangrà, president del Club Excursionista Anoia, posant en antecedents al públic assistent. Entre altres gestes, Sangrà va anomenar les més representatives aconseguides per l’alpinista com la realització dels cims més alts dels cinc continents, l’escalada de la Polar Circus canadenca amb els seus 700 metres de paret de gel sent l’escalada més mítica del planeta, l’arribada al Pol Nord magnètic, la travessia del Gel Patagónic Sur, l’Ultra-Tri de Motril considerat l’Ultraman més dur del mon, el seu protagonisme en la primera retransmissió mundial en directe per a la Televisió de Catalunya a 8.848 metres d’alçada des de dalt de l’Everest i el seu èxit a la Ironman de Suècia que li atorgava el títol de “Home de Ferro” en el mateix moment de completar-la. Impossible que aquestes gestes citades puguin tapar tots els cims de més de 8000 metres aconseguits al llarg de la seva carrera esportista i d’altres que hagués estat impossible d’anomenar-les en una sola tarda, quasi bé totes recollides en el llibre “La vida como reto” que també oferia als assistents, realitzat per l’Hospital Sant Joan de Deu a benefici de la investigació del càncer i que aquests podien adquirir a un preu simbòlic. Jordi Sangrà també va presentar a Sergi Mingote com a una persona solidaria i somniadora i agrair la presència de Míriam Roset, dona de Mingote, i a la que anomenar com a la persona més important per a que en Sergi pogués transformar els seus reptes en veritables èxits.

Sergi Mingote va prendre la paraula i destacar en primer lloc la tasca que el Club Excursionista Anoia du a terme dins del programa disCAPACITATS A LA MUNTANYA i aprofità per explicar la part més solidaria del seu projecte 3x2x8000 i on membres del Club Excursionista Anoia participaran pròximament com a components de l’associació RODAMUNT en ascendir al cim del Puigmal (2913 mts) amb una cadira Joëlette.

Prosseguir parlant de la seguretat que s’ha de tenir quan un surt a fer qualsevol activitat a l’aire lliure i posà com a exemple l’accident que ell mateix va patir a principis del passat mes de gener escalant el Taillón (França) i mostrà el casc abonyegat que duia en aquell moment i que li va salvar la vida al caure-li una pedra mentre realitzava l’activitat. Comentà que, “per sort, només van estar 10 punts al front i un parell de petits ossos de la cara i el nas trencats”. Seguidament va presentar l’entitat ONAT FUNDATION, associació fundada per a ell mateix i que vol premiar aquells projectes inclusius i solidaris.

A continuació es va poder veure el documental “72 dies al límit” el qual es va seguir amb molt d’interès. Seguidament temps per les preguntes amb bona participació dels assistents i, abans de les dedicatòries als llibres i de les fotografies, Jordi Sangrà lliurà a Sergi Mingote i a Míriam Roset un recordatori de la trobada en la que es podia llegir “Que les grans muntanyes que feu plegats ens encoratgin a aconseguir els nostres somnis”.

El Club Excursionista Anoia vol aprofitar aquesta crònica per agrair a tothom que es va apropar a la sala d’actes del CTC de Masquefa per assistir a aquest acte i la seva participació activa i solidaria. A Sergi Mingote i a Míriam Roset per la seva senzillesa i proximitat, per la tasca que realitzen diària i incansable dedicant tot el temps que calgui. També se’ls desitja la millor sort del mon i el màxim coratge possible per afrontar els propers reptes i se’ls emplaça a tornar una vegada s’aconsegueixi aquest 3x2x8000. A les persones que han ajudat a que l’acte es desenvolupés correctament i a Juan Antonio López per les seves fotografies.