El Club Excursionista Anoia tancarà el seu calendari d’activitats pel 2019 el proper dissabte dia 14 de desembre amb una caminada pel Parc Natural del Montnegre i El Corredor

 
07/12/2019

El proper dissabte dia 14 de desembre, el Club Excursionista Anoia clourà la seva previsió de sortides d’enguany amb una caminada pel Parc Natural del Montnegre i El Corredor. Amb aquesta sortida, el club masquefí tancarà oficialment un any força farcit d’activitats, fet que no assegura el no plantejar-ne alguna més fora de la seva previsió.

Cada mes d’octubre, el Club Excursionista Anoia defineix la seva previsió de sortides i activitats que s’organitzaran i realitzaran de gener a desembre de l’any següent. Així que, a hores d’ara l’entitat ja te tancada la seva programació i pensa fer-la pública en pocs dies.

De moment en planteja una per aquest mateix dissabte dia 14 de desembre. L’objectiu serà el de passar una jornada caminant per la Serralada Litoral, concretament pel Parc Natural del Montnegre i el Corredor, a la comarca del Maresme.

A causa de la configuració del relleu, tant el Maresme com el Vallès Oriental, aquesta zona ha estat des de temps molt antics zona de pas. Això ha afavorit els intercanvis i han consolidat el poblament i les activitats econòmiques caracteritzant el seu desenvolupament. Degut a que l’assentament humà es molt antic i variat fins al dia d’avui, que els primers pobles s’establiren vora la costa com a barris mariners, que la pirateria els va fer recular terra endins i que el bon proveïment d’aigua amb les conques de La Tordera i la del Maresme afavorí aquest poblament, tant al massís com a la plana perduren els vestigis d’aquests pobladors amb innumerables masies, edificacions religioses, fonts i dòlmens entre moltes altres senyals.

Ara, el Club Excursionista Anoia surt a la recerca d’aquests vestigis plantejant aquesta descoberta a aquells que els vulguin acompanyar.

FITXA TÈCNICA

Senderisme pel Parc Natural del Montnegre i El Corredor (Comarca del Maresme)

Dia: dissabte, 14 de desembre

Hora sortida de Masquefa:  8 h

LLOC DE TROBADA: Local del Club Excursionista Anoia – carrer Crehueta, 33 – Masquefa (davant del Bar Serralet)

Hora tornada a Masquefa:  18 h aprox.

Distància:  19 kms aprox.

Desnivell acumulat:  +500 -500 mts

Temps total ruta:  5:30 hores

Dificultat:  Fàcil/llarga

Material necessari: aigua, calçat adequat de senderisme, entrepà per dinar, roba d’abric i màquina de fotos (optatiu)

PREU SOCI:  7 €

PREU NO SOCI: 10 €

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: Per correu electrònic a ceanoia@hotmail.com o al local del club (carrer Crehueta, 33 – Masquefa) els divendres de 19 a 21 h.

El pagament de la inscripció es realitzarà el mateix dia de la sortida.