La forta calor i la manca d'aigua no devaluen un fantàstic trekking per L’ESQUIROL, CANTONIGRÓS I LA FORADADA – Crònica 15.4.23

 
25/08/2023

Dia de sol, calor i poca aigua. Però la bona harmonia entre els participants fan que el trekking per la conegudíssima zona de la comarca d’Osona que lliga L’Esquirol amb Cantonigrós es desenvolupes amb alegria. Una part del nostre País Petit interessant i força concorreguda plena d’atractius geogràfics i culturals, com poder visitar el Dolmen de Puigsespedres, descobrir les seves fonts amagades o observar el Pedraforca. Tot i això, no es compren com al bell mig de la roca foradada, un jove vigilant intenta fer callar a la gent que visita l’indret per a poder mantenir un ambient de tranquil·litat i reflexió. Això poc s’ho pensaven quan fa no gaires anys el que es pretenia era promocionar el turisme i que la gent s’apropés a aquest llogaret quan poca falta li feia!

La Roca Foradada ara és trista i poc fotogènica pel silenci que s’exigeix i la poca aigua que hi queda. Tot i això, sempre serà la Foradada de Cantonigrós!

Un altre atractiu que ofereix aquest indret es el de recórrer el carrers del nucli de L’Esquirol, creuar els seus ponts de pedra i prendre’s una clara ben fresca al Bar Rovi.