Club Excursionista Anoia

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> Un dia radiant i gèlid acompanya al Club Excursionista Anoia en la seva primera sortida del 2022 al massís del Montseny
Contacte
noticies
foto

Un dia radiant i gèlid acompanya al Club Excursionista Anoia en la seva primera sortida del 2022 al massís del Montseny

01/02/2022

Fantàstica jornada la que van poder gaudir els participants a la primera sortida del 2022 organitzada pel Club Excursionista Anoia.

El Club Excursionista Anoia estrenà el nou any fent cims. Els dos punts més alts del massís del Montseny, Les Agudes i el Turó de l’Home, eren el principal objectiu de l’entitat malgrat que no son “grans” cims i que resulten molt accessibles per a tothom però si que compten amb una gran bellesa paisatgística.

La jornada s’inicià quan el gruix del grup es completà al Restaurant Els Avets de Sant Celoni, on bo era començar el dia amb un cafè amb llet calent per a entonar el cos abans de la caminada.

La ruta s’inicià a l’aparcament situat prop de la Font de Passavets on els senyals de PR-C 208 enfilaven els excursionistes muntanya amunt direcció al primer cim; Les Agudes. Creuant l’impressionant Fageda Gran, el camí de ferm bonic i al mateix temps enganyós degut a la gran quantitat de fulles acumulades, feien de mal caminar. Es passà per la font de Briançó i a l’estona ja es guanyà la collada de Sesagudes. Ara només calia resseguir la carena fins arribar al cim de Les Agudes, de 1705 metres d’altura. Bon ambient al cim i fotografies. El paisatge espectacular. A primer terme el Matagalls, tercer sostre del massís. Al fons, la serralada dels Pirineus ben blanca; Canigó, Puigmal, Pedraforca...

De nou, descens al coll de Sesagudes i pujada al Turó de l’Home Mort, de 1678 metres. A l’ombra, el gebre encara glaçat donava una bonica pinzellada blanca als ocres de l’hivern al Montseny. Carenejant, carenejant es complementà la ruta amb cims terciaris. També un diminut ramat de cabres que sembla no tenir cap pressa en anar anotant cims al seu palmarès, no es fan estranyes a la gran quantitat d’excursionistes d’alguns “excursionistes casuals” que s’apleguen vora seu fent-los fotos. A res, s’arribà al civilitzat coll Sesbasses, punt on agafar embranzida  per a coronar el sostre del Massís; el Turó de l’Home, de 1706 metres d’altura. El gran nombre de gent acumulada al cim intentava aigualir la ruta, però després quatre fotografies el grup tornava a fer via. La següent cima el Puig Sesolles, de 1667 metres, amb la seva gran planúria on s’alcen les immenses antenes. Com si res, el grup supera aquesta estació per a dirigir-se al darrer punt alçat de la serralada; el Toró Gros, de 1640 metres d’altura. Abans però de coronar aquest mini cim, no per això menys bonic, el grup decideix cercar un llogaret a resguard del vent per dinar.

Després de guanyar el Turó Gros, s’inicia el descens i retorn cap el punt d’inici descendint en direcció al Sot dels Grèvols i per un corriol molt poc trepitjat que els durà directes a un pou de de neu. Ja a la pista, només calia resseguir-la fins arribar de nou a l’aparcament passant abans per la Font dels Passavets.

Per acabar la jornada, brindis i bons desitjos pel nou any a la terrassa del Restaurant Can Giró de Campins.

 

Més imatges

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 85.208.96.212  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

  Col.labora:

www.masquefa.cat