Parròquies: SANT PERE DE MASQUEFA/LA IMMACULADA CONCEPCIÓ DE LA BEGUDA/SANT BARTOMEU DE VALLBONA D'ANOIA.

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> EL ROSER DE MAIG.
Contacte
noticies

EL ROSER DE MAIG.

13/05/2008

Acabem d’iniciar el mes de maig, el mes dedicat tradicionalment a Maria, la mare de Déu. Durant tot aquest mes contemplem la nostra Mare amb molt d’agraïment ella porta al mon Jesús, ella és per a tots nosaltres qui acull tantes i tantes peticions nostres per presentar-les a Déu. Però normalment aquest és un temps per a meditar en Maria, Mare de l’Església, doncs durant el mes de maig celebrem la Pasqua de Jesús. I per a mostra la solemnitat d’avui Diumenge, la Pentecosta, la vinguda de l’Esperit sobre els deixebles i Maria. El naixement de l’Església.
Durant aquest mes de maig hi ha una devoció que casualment uneix a tres de les parròquies que tinc encomanades, la Mare de Déu del Roser. El segon Diumenge de Pasqua en la Parròquia de la Beguda celebrem aquesta festa, aquest any el dia 11, i com és tradicional després de missa el mossèn beneirà les garlandes. A la parròquia de Masquefa també celebrem el Roser, durant aquest temps a la diàspora, és a dir fora de la capella del Roser, que com tots sabeu ja hem acabat la primera fase de les obres i estem elaborant el projecte per a la segona. Aquesta festa la celebrem el dia que marca la litúrgia el 7 d’octubre. I a Vallbona la festa del Roser és la més representativa de la parròquia i de la vila i és celebra el dilluns després de Pentecosta. Una festa, que segons m’han dit, és molt solemne i lluïda, aquest any m’estreno com a rector junt amb el Sr. Bisbe de la Diòcesis, Mons. Agustí Cortés, que presidirà l’ofici del matí.
Quina curiosa i beneïda casualitat, la Mare de Déu uneix a gairebé totes les comunitats que tinc encomanades. L’advocació del Roser, tant estesa per les terres catalanes, es també estimada per nosaltres creients de les nostres parròquia. Hi fem festa per a recordar-la, volem anar estenent el perfum de les seves roses pels carrers de Vallbona, vam celebrar tants Diumenges l’Eucaristia a la seva capella a Masquefa i esperem que quan acabin les obres de rehabilitació podem celebrar la missa, com també exposicions culturals adequades a aquest lloc. I el segon Diumenge de maig a la Beguda ens emportem beneïda la garlanda per a compartir-la amb els familiars i amics.
Mare de Déu del Roser presenta davant el Pare les nostres comunitats parroquials, amb els seus projectes i anhels.
Mn. Ricard Hernández, rector.

 

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 3.224.220.101  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

  Col.labora:

www.masquefa.cat