Parròquies: SANT PERE DE MASQUEFA/LA IMMACULADA CONCEPCIÓ DE LA BEGUDA/SANT BARTOMEU DE VALLBONA D'ANOIA.

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> L'EUCARISTIA ÉS LA PASQUA QUE FEM AMB JESÚS
Contacte
noticies

L'EUCARISTIA ÉS LA PASQUA QUE FEM AMB JESÚS

15/06/2009

L’eucaristia és el memorial del lliurament de Jesús. I és el memorial de la seva mort i de la seva victòria sobre la mort. L’amor ha vençut. I l’amor venç també en la història. Encara que calgui passar per moltes proves, al final venç. I també venç, certament, en la presència de Déu.
L’eucaristia és el sagrament de la Pasqua de Jesús, celebrat en l’Església, en cada comunitat. D’aquesta manera, tots entrem en el dinamisme pasqual de Jesús. Jesús va celebrar la pasqua ritual jueva amb els seus deixebles. I, en aquest marc salvífic, aprenem tantes coses de la riquesa que tenim els cristians! Hi tenim el Crist com a font. Entrem en l’hora de Jesús, amb paraules del Sant Pare. Déu ens ha donat la gràcia d’entrar-hi a través de la paraula, del poder sagrat de la Consagració. Ell ens arrossega amb la força del seu esperit. I així ens fa servidors del Regne de Déu.
L’eucaristia és la Pasqua que fem amb Jesús. Ell ens ajuda, ens acompanya perquè fem la Pasqua en la nostra vida, en la nostra vida com a persones, com a ciutadans del món, com a comunitat. També nosaltres, a l’eucaristia, passem d’aquest món al Pare. L’eucaristia és com assaborir per endavant la Pasqua del cel. A l’eucaristia, tenint en compte el rerafons de l’alliberament d’Egipte, d’aquesta celebració del jueus, que era memorial per a les generacions futures, també nosaltres passem de l’esclavatge a la llibertat. No és fàcil ser lliures, és un gran repte conquerir diàriament la llibertat.
L’eucaristia és un ferment d’alliberament, passem de les tenebres a la llum, una imatge preciosa del que és el misteri de Déu en la vida de les persones, Déu ens il·lumina. La fe és una il·luminació.

Ricardo Blazquez, Bisbe de Bilbao.

 

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 3.224.220.101  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

  Col.labora:

www.masquefa.cat