Agrupació de Defensa Forestal de Masquefa

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> Vídeo Premis Palestra
Contacte
noticies

Vídeo Premis Palestra

04/01/2015

 

Data de publicació: 25 nov. 2014

Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Quercus i de Montseny-Congost van obtenir els premis de prevenció d'incendis forestals que cada any convoca la Diputació de Barcelona, i que aquest dissabte van ser lliurats pel president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, en una festa que va aplegar prop de 500 persones a la Roca del Vallès. Enguany optaven als premis nou candidatures.

El Premi Rossend Montané, a la millor obra o projecte de prevenció, dotat amb 4.800 euros, va ser per l'ADF Quercus, formada pels municipis d'Avinyó, L'Estany, Sant Feliu Sasserra i Santa Maria d'Oló. L'accèssit de 1.800 euros va correspondre a l'ADF de Sabadell.

Pel que fa al premi Palestra a la millor organització, el jurat va atorgar el premi, també amb 4.800 euros, a l'ADF de Montseny-Congost, formada pels municipis de La Garriga, Cànoves i Samalús, Figaró-Montmany, L'Ametlla del Vallès i Les Franqueses del Vallès. L'accèssit d'aquest premi, dotat també amb 1.800 euros, se'l va endur l'ADF Alt Berguedà.

El Premi d'Honor Joaquim M. De Castellarnau de reconeixement públic a persones que han destacat en aquest camp, en aquesta XVIII edició es va concedir a Narcís Morató de l'ADF Portal de les Guilleries.

L'acte de lliurament va estar presidit pel president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, acompanyat per l'alcalde de la Roca del Vallès, Rafael Ros, i pel diputat adjunt d'Espais Naturals, Andreu Carreras. La presentació va anar a càrrec de Carles Xuriguera i Fel Faixedas.

En el seu discurs de cloenda, Salvador Esteve va destacar «la feina constant, discreta i desinteressada dels voluntaris de les ADF» i va afegir que «la notícia és i hauria de ser tota la tasca que es fa abans que hi hagi foc, i també la que es fa després, quan ha estat extingit», ja que sempre hi ha persones que es queden a ajudar perquè no hi hagi revifalles.

El president de la Diputació també ha comentat que «la feina de les ADF, una feina material, física i concreta, té també un aspecte didàctic que cal posar en valor» i ha recordat que fa pocs mesos es van complir vint anys del gran incendir de 1994, que va cremar més de 35.000 hectàrees a la Catalunya central.

Durant el seu discurs, Esteve va destacar que des de 1999 «hem realitzat tasques de restauració a més de 28.000 hectàrees forestals de les zones afectades mitjançant el Programa de Restauració i Millora Forestal». Finalment, també va posar èmfasi en el baix nivell de superfície cremada, fet que denota uns resultats satisfactoris i demostra que «hem de seguir treballant plegats, amb els voluntaris de les ADF, amb les entitats locals i ajuntaments, amb els propietaris forestals i amb les administracions que tenen responsabilitats en aquest àmbit».

Nou candidatures
Els Premis de prevenció d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona, que es lliuren des de 1997, pretenen reconèixer públicament la feina que realitzen durant tot l'any les agrupacions de defensa forestal (ADF) amb el suport dels ajuntaments de la província.

En aquesta XVIII edició dels Premis de prevenció d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona es van presentar nou candidatures. Al Premi Palestra, hi optaven les ADF Alt Berguedà, Montseny-Congost i Teià. I al Premi Rossend Montané, hi concorrien les ADF Alt Foix, Quercus, Sabadell, Sant Ramon, Sant Salvador de Guardiola i Serra de Rubió.

Més informació a http://diba.cat/incendis

 

 

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 185.191.171.4  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

  Col.labora:

www.masquefa.cat