.CRARC.

 

 L'Ajuntament de Masquefa impulsa des de 1985 la gestió de la fauna i el patrimoni natural de la vila. Aquesta iniciativa va desencadenar la creació l'any 1992 de l'únic centre de recuperació de fauna salvatge de l'Estat especialitzat en amfibis i rèptils: el CRARC.

 El C.R.A.R.C. és una institució dedicada a la rehabilitació de fauna silvestre amb la finalitat de retornar-la al seu hàbitat natural, promoure la recerca científica i l’educació ambiental.

 El Centre esmerça esforços en la gestió de rèptils i amfibis autòctons. Diferents espècies de quelonis, sauris i ofidis reben atenció a les seves dependències. Alguns són objecte de projectes específics, com la tortuga mediterrània, reintroduïda al Parc Natural del Garraf  o de la Serra de Montsant dins un pla general que coordina la Generalitat de Catalunya.

 La investigació representa un puntal dins l’organització del Centre donat que la formació continuada és plenament necessària per a gestionar correctament la fauna salvatge. Així doncs, s'han fet nombrosos treballs de recerca sobre reproducció, malalties, biometria, comportament, paleontologia, etc, que han generat diverses ponències en congressos i articles en revistes científiques.

 La divulgació mediambiental es un dels màxims exponents de l’activitat diària del CRARC, atenent diàriament a escoles, esplais i grups que volen aprendre sobre el fabulós món dels rèptils i amfibis.

 

 

 Integrants.  

El capital humà del CRARC, està format per cinc persones, el Quim, l’Albert, l'Isa, la Paqui i l'Isabel :

 

 

 
Quim Albert IsabelIsabel Verdaguer

Paqui

 

 

 Ells treballen més enllà del que les simples obligacions demanen, vinculant-se emocionalment en una feina que ha transformat les seves vides. Un treball en el que creuen i pel que lluitaran mentre tinguin forces, per tal de conservar per a les generacions futures un patrimoni biològic tant poc conegut com els amfibis i rèptils.  

No oblidem tampoc que el CRARC te el recolzament de voluntaris, com el Jose Luis, del Xavier Sampere, el Xavi Sànchez, l'Elisenda, el Moisès i l'Anna Sàez.  Cal esmentar també a moltes persones que han donat part dels seu temps al llarg de la història del CRARC, com tots els seus col·laboradors, més de 100, de tots els regidors de l’Ajuntament de Masquefa, tant del govern com de l’oposició, que sempre s’han fet seu i han recolzat sense dubtar el projecte del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, i a tots els vilatans de Masquefa.

 

 Anna Sàez                                                                                         Xavi Sànchez                                                            Moisés Valls

 

 

.CRARC.

 L'Ajuntament de Masquefa va impulsar des de 1985 através d'una comissió de medi ambient, la gestió de la fauna i el patrimoni natural de la vila. Aquesta iniciativa va desencadenar la creació de l'únic Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de l'Estat especialitzat en amfibis i rèptils, el CRARC
 Els Centres de Recuperació són, genèricament, institucions dedicades a la rehabilitació de fauna silvestre amb la finalitat de retornar-la al seu hàbitat natural.

El Centre esmerça esforços en la gestió de rèptils i amfibis autòctons, diferents espècies de quelonis, lecèrtids i ofidis reben atenció a les seves dependències. Alguns són objecte de projectes específics, com la tortuga mediterrània, reintroduïda al Parc Natural del Garraf dins un pla general que coordina la Generalitat de Catalunya.

 La investigació representa un puntual dins l'organigrama del Centre donat que la formació continuada és plenament necessària per a gestionar correctament fauna salvatge. Així doncs, s'han fet nombrosos treballs de recerca sobre reproducció, malalties, biometria, comportament, etc. , que han generat diverses ponències en congressos i articles en revistes científiques.

 Dins el programa de treball diari el Centre posa especial interès en la divulgació mediambiental.

 

Març2019

DlDmDcDjDvDsDg
25262728010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FB Crarc
Twitter Crarc
INTERREG POCTEFA ECTOPYR
  Un producte de:

www.amasquefa.com
  Col.labora:

www.masquefa.cat