La Colla Oficial balla a Piera

 
14/06/2010

Els Bastoners de Masquefa ballen a Piera

Dissabte 12 de juny a les 18:00h. va tenir lloc la cercavila organitzada per la Comissió de festes del Barri se les Hàrpies de la vila de Piera on la Colla de Ball de Bastons de Masquefa hi va actuar.

El mes de març es va tancar un contracte verbal amb els membres d’aquesta comissió pel qual la Colla Oficial de bastoners de Masquefa quedava contractada per actuar en la cercavila de les festes d'entrada a l'estiu. Havent procedit a la convocatòria ordinària als balladors i balladores que hi havien d’actuar aquell dia, la Colla es va aplegar a les escales de l’Alzinar el mateix dissabte a les 17:15h. per tal de marxar tots junts en cotxes particulars cap a la població veïna. Arribats a la Plaça del Gall mullat a les 17:30h. els organitzadors de la festa ja ens esperaven per tal de donar-nos accés al local on ens havíem de canviar la roba.
A les 17:55h. la colla, vestida i formada, va ser fotografiada en dita plaça i acte seguit es va dirigir amb la resta de formacions convidades (Tabalers de Piera, Falcons de Piera i gralles de Santa Margarida de Montbui) on va ser situada en segon lloc de la cercavila, darrera dels músics de la població.
El circuit seguit va ser: carrer Piereta i Carrer Major on, a l’alçada de la Caixa Penedès la cercavila va trencar a la seva esquerra per tal d’arribar a la Plaça del Gall, lloc on acabava la cercavila amb una actuació singular de cada formació.
En la Colla Oficial hi mancaven en Pau Matas i la Maria Cid que van excusar la seva presència aquell dia. A més de la oficial, també hi van ballar la Judith Núñez, la Joan Bruguera, la Dàlia Sabi i la Carmen Arenas com a representants de la Colla de Primer any. Recordem que la Judit Clemente ja és inclosa dins l’Oficial. Els balls exhibits van ser: Ball Nou, De Terra, Rotllet, Pericó, Gloriós, Pastoreta i De Canvis. La Júlia Sousa va ser l’encarregada de marcar els canvis i abanderada i en Roger Vázquez de marcar els finals de ball.
Els balls exhibits en la cercavila els hi va mancar el silenci necessari per tal que la música fos sentida; amb tot, vam fer-ho molt bé i tothom hi va gaudir, que era del que es tractava. A la Júlia Sousa li van donar un cop a les ulleres, a la Judith Núñez un altre al dit. A banda d’aquests incidents, la tarda va anar força be.
A les 20h. es va donar per acabada l’actuació i tot seguit vam ser convidats a un piscolabis a la plaça junt amb la resta de formacions que hi actuaven.
Els Falcons de Piera ens van venir a saludar i poc a poc els balladors i els seus pares van anar marxant al seu torn.
Les fotografies les podreu trobar, junt amb altres noves de Sant Isidre que hem penjat al seu lloc, en l’apartat de FOTOGRAFIES de la nostra web: amasquefa.com/bastoners.