Ballada en el Primer Dia del Soci de l'Alzinar

 
28/06/2010

Diumenge, 27 de juny hom va celebrar a Masquefa el Primer Dia del Soci de l’Alzinar. Sent la Colla de Ball de Bastons de Masquefa una secció de la mateixa associació, va ser convidada a actuar dins dels actes d’exhibició programats per aquest dia.
La jornada va començar a les 10h., quan els bastoners i bastoneres que s’anomenen a continuació van reunir-se al Local dels Bastoners per dur a terme l’assaig al qual se’ls havia convocat dies abans. Els assistents a l’assaig i, posteriorment, a la ballada van ser:

Colla Oficial: Oriol Cuadros Álvarez, Júlia Vázquez Claravalls, Judit Clemente Rubiales, Maria Cid Albiol, Alba rodríguez Zurita i Paula Munné Marchena.
Colla de Primer: Joana Bruguera Alegre, Judit Núnez Magdaleno i Dàlia Sabi Arenas.
Músic i Cap de Colla: Juli Molano Royo.
L’assaig va acabar a migdia.

A les 17h. la colla, vestida i en formació, va fer acte de presència en la Pista de l’Alzinar. Donat que les exhibicions prèvies d’altres seccions d’aquesta entitat havien començat fora de l’horari programat, els nens i nenes van haver d’esperar-se mitja hora abans que no tingués lloc el seu moment. Donat, també, que el Cap de Colla i músic feia de presentador de l’esdeveniment del Dia del Soci, la colla estava al càrrec de la Maria Cid Albiol i ella va ser l’encarregada de proporcionar els nens els pals que els hi mancaven, de mantenir l’ordre i de fer les entrades pertinents a la pista quan va ser el moment d’actuar. Tant ella com la Alba Rodríguez Zurita, que era l’abanderada i , junt amb la Paula Munné Marchena, les encarregades de marcar els finals de ball, van demostrar ser unes responsables excel•lents i van dur a terme el seu comès amb gran professionalitat.
Arribat el moment de l’actuació els balls executats foren: Ball Nou, Rotllet i Ball de Terra amb la Dàlia Sabi Arenas. I en una segona actuació: Pastoreta, Gloriós i Schòtis Corredís amb la Judit Clemente Rubiales.

Mare de Déu, com van ser d’aplaudits pel públic present a l’acte! Fins i tot la Dàlia, que li costa una mica de mantenir els salts durant el temps que es balla, ho va fer perfectament aquest dia. També la Joana Bruguera i la Judit Núñez, que havien après aquell mateix dia el Schòtis, el van ballar perfectament.

 


Acabada l’exhibició, un grup de veterans i exbastoners van voler ballar davant el públic executant dos Balls Nous florits. Els balladors i balladores van ser:
Montse Riudavets Bonastre (Abanderada), Dani Gutiérrez Espartero, Montse Magdaleno Martínez, Marta Alegre Mora, Miquel Mas Tort, Pere Aloy Vallès, Pedro Sabi Rebollo i Mª Mercè Munné Figueres.
L’Alzinar va regalar una samarreta amb el logo de l’entitat i en missatge “L’alzinar el fem tots” a cada un dels nens participants i també al músic.
Les fotografies d’aquest dia les podreu trobar en l’apartat de FOTOGRAFIES de la nostra web: amasquefa.com/bastoners.